Arnhems oostgrens: van Rheden, via Rozendaal naar Terlet

Deze paal, waarvan alleen de kop nog zichtbaar is, markeert begin van het oosttraject van de grens. De paal staat aan de Velperweg, op de ZO-hoek van Bronbeek.
Aan de noordkant van Bronbeek, ook op de oude gemeentegrens, staat dit paaltje.
Een mooie robuuste paal die op het oude driegemeentenpunt: Arnhem, Rheden, Rozendaal staat. Te bereiken door de Fr. van Eedenstraat uit te rijden en dan nog een tiental meters rechts een bospaadje op.
Een betonnen paal met opschrift, dateert van ongeveer 1920. Staat ongeveer 100m noordelijk van de vorige paal, links achter een bankje, daar waar het smalle paadje op een breder pad uitkomt.
Tussen het Stadsbosch en Uileveld staan twee palen. Er loopt een fietspaadje langs anders zouden ze nog best moeilijk te vinden zijn geweest.
De tweede paal van Rozendaal, enkele honderden meters vóór het golfterrein.
Paal is te vinden aan de zuidwest ingang van de Terletse Heide. Hij is verplaatst bij de aanleg van de A50.
Deze paalrest staat Noord-Oost vanaf het parkeerterrein bij Vliegveld Terlet. Ongeveer 50m van de A50.
Dit is wat er over is van de paal op de Philipsberg pol.
Een aandoenlijk betonnen paaltje van 25 cm hoog moet de eer hooghouden van de oorspronkelijke hardstenen paal van 3 m.
De Philips pol is nog niet zo makkelijk te vinden, hij ligt op het zweefvliegterrein Terlet, waar je toestemming moet vragen om erop te mogen. Het probleem is ook dat de wegjes die nog op de topografische kaart staan, zijn omgeploegd en nog nauwelijks zichtbaar.
Als we het zweefvlieg terrein hebben verlaten, kunnen we de grens weer oppikken waar die de Hooilaan kruist. Maar laten we eerst even de Hooilaan uitlopen, naar het noordwesten, daar vinden we een klein steentje, bij fietsknooppunt 23. Uniek omdat we hier het enige gemeenteschildje nog kunnen bewonderen: "GEM. EDE".
Te vinden tegen het hek van Terlet.
Deze steen staat aan de militaire weg die parallel loopt met de Hooilaan. Slechts enkele 10-tallen meters verder.
Te vinden door van de vorige paal de grensgreppel te volgen, ongeveer 150m. De Schaarsbergen pol is dan weer 100 m in een rechte lijn.